Image

PREPORUKA ZA PRIMENU U PŠENICI I JEČMU

Najstresniji periodi u fazi razvoja žitarica (Grafikon1) jesu nakon izlaska iz zime (intenzivna pojava bolesti, insekata, primena herbicida) i u cvetanju, oplodnji i nalivanju zrna. Shodno tome, primena biostimulatora i đubriva bi bila sledeća:
 
JESENJA PRIMENA
 
  • U koliko su se nakon nicanja pojavili simptomi bolesti i insekti, uraditi tretman EPIN  EKSTRA®50ml/ha uz fungicid i insekticid , čime će se poboljšati dejstvo pesticida , a ujedno spremiti biljke za bezbedno prezimljavanje.
 
PROLEĆNA PRIMENA
 
  • Zajedno sa herbicidima primeniti EPIN  EKSTRA®50ml/ha   za „pokretanje“ useva posebno ako je došlo do izmrzavanja, ili ležanja vode..
U koliko je došlo do trovanja i propadanja biljaka zbog zaostalih pesticida u zemljištu ili visokih podzemnih voda, ili da bi se samo sprečilo kasnije poleganje primeniti SILIPLANT UNIVERZALNI® 1l/ha
U koliko su bolesti prisutne u velikoj meri, zajedno sa fungicidima primeniti CIRKON® 50ml/ha 
  • U vreme cvetanja primeniti CIRKON®50ml/ha zajedno sa fungicidima za bolesti klasa i insekticidima.U ovom tretiranju preporučuje se primena CIRKON®-a zajedno sa folijarnim đubrivom SILIPLANT UNIVERZALNI® 1l/ha
Na grafikonu je prikazana primena biostimulatora i folijarnih đubriva u kombinaciji sa pesticidima

Legenda grafikona 1

Image

Grafikon 1

Image

© 2021 Ekoplant d.o.o.